Jak vybrat nejvhodnější osvětlení do dětského pokoje?

Aby se vaše ratolesti cítili ve svém pokojíčku příjemně a bezpečně, výběrem vhodného osvětlení jim můžete pomoci. Dětský pokoj je místo, které prochází přeměnou každých pár let, proto musí splňovat potřeby nejmenších, školáků i dospívajících dětí. Při výběru dětského osvětlení klaďte důraz zejména na praktičnost a bezpečnost.

Znáte základní typy osvětlení?

Jak do každého pokoje, i do té dětské patří několik typů osvětlení. Kromě centrálního osvětlení, byste měli zvolit i vhodné doplňkové svítidla: noční lampy, stolní lampy a do určitého věku i noční orientační světla. Prioritou při výběru by měla být funkčnost a dostatek světla na hraní, učení, či relaxování.

Vybíráte hlavní osvětlení do dětského pokoje?

Nejdůležitějším typem osvětlení je centrální svítidlo, které může být zastoupeny dětským závěsným lustrem nebo jakýmkoli jiným stropním či nástěnným svítidlem. Lustr samozřejmě usměrňuje a rozptyluje světlo jinak než stropní a nástěnná světla, proto je dobré zvážit, která možnost je pro dítě nejvhodnější. Menší děti milují barevné svítidla, které rozvíjejí jejich fantazii, teenageři už zvyknou volit jednodušší a stylovější lampy, například moderní LED stropnice.

Série LED stropnic s hvězdným efektem Iridio

Jak je to s doplňkovým osvětlením?

Pro nejmenší děti, které zvyknou usínat při světle, jsou vhodné noční lampičky s jemným intimním osvětlením. Noční světlo pomůže i rodičům při krmení nebo kontrolováni miminek, aby nemuseli zapínat hlavní světlo. Aby cesta na toaletu či do ložnice rodičů :-) nebyla pro dítě zbytečný stres a riziko úrazu, v nabídce jsou různé orientační noční světla do zásuvky nebo LED pásky.

Noční orientační světla do zásuvky Mini night light

Před spaním si děti rády čtou, proto je důležité mít v pokoji i vhodnou lampu na noční stolek či nástěnné svítidlo, aby dítěti při čtení nesvítilo do očí a při zhasínání nemuselo vstávat z postele. Při učení, či tvoření je důležitá kvalitní stolní pracovní lampa. Pokud dítě nebude mít dostatečné osvětlení, časem může dojít ke zhoršení zraku nebo koncentrace. V každém případě by měla být stolní lampa polohovatelná, tedy s ohebným ramenem či kloubem, aby bylo možné nastavit optimální úhel dopadu světla. Nezapomeňte lampu správně umístit - světlo u praváků by mělo dopadat zleva a u leváků zprava.

Stolní LED lampa Hero

Při výběru dětského osvětlení nezapomínejte na žárovky. Klasické žárovky více zvýrazní teplé odstíny, zářivky dodají na intenzitě studeným tónem a halogenové žárovky zase minimálně zkreslují světlo. V současnosti jsou v kurzu LED žárovky, které nabízejí široké spektrum barev, a zároveň velmi úsporný provoz.

Tak jak, už jste našli nejvhodnější osvětlení pro vaše ratolesti? Přejeme vám šťastnou ruku při jeho výběru :-).

<<< předchozí článek      zpěť na všechny články     nasledující článek >>>

 

Príjem objednávok a doručovanie medzi sviatkami

X
Platobne metody
Nastavení cookies