Účinná prevence před covid-19

V současné pandemické situaci se těší stále větší oblibě. Své uplatnění najdou ve všech domácnostech i komerčních prostorech. Řeč je o dezinfekčních UV-C lampách. Dokáží spolehlivě vyčistit prostor od bakterií, virů, roztočů a plísní. Navíc jsou šetrné k životnímu prostředí.  

Až 99,9% dezinfekce prostoru!

UV-C dezinfekční lampy jsou určeny k dezinfekci vnitřních prostor. UV-C záření zničí až 99,9% všech mikroorganismů: bakterií, virů, roztočů a plísní. Je vědecky dokázáno, že UV-C záření likviduje i covid-19. Dezinfekční UV-C lampy najdou využití v každé domácnosti, ale i ve zdravotnických zařízeních, gastro zařízeních, fitness centrech, hotelích či školách. 

Dezinfekční ozónová UV-C lampa 38 W s dálkovým ovládáním 

Na jakém principu fungují UV-C lampy?

Při záření UV-C světla s vlnovou délkou 253,7 nm dochází k trvalému poškození struktur DNA škodlivých mikroorganismů. Tím se zabrání jejich množení. Dvojitou účinností, díky kombinaci ultrafialového světla a ozónu, je možné dosáhnout až 360 ° sterilizaci místností. Kam nedosvítí UV světlo kvůli stínění, tam se dostane ozon. Díky vznikajícímu ozonu se rozloží i škodlivý formaldehyd na CO2, H2O a O2. Na rozdíl od běžné chemické dezinfekce, UV-C lampy dezinfikují nejen povrchy v místnosti ale i vzduch. 

Rychlá dezinfekce s časovým programem

Délka sterilizačního cyklu závisí na velikosti místnosti a může se také měnit v závislosti na konkrétním typu UV-C lampy a jejího výkonu. Zpravidla je to 15 minut pro dezinfekci prostoru do 30 m2 (kuchyně, koupelny, šatníky), 30 minut pro dezinfekci 30-40 m2 (jídelny, obývací pokoje, ložnice, dětské pokoje) a 60 minut pro dezinfekci prostoru 40-60 m2 (jídelny, obývací pokoje, kanceláře, školní třídy atd.). V nabídce jsou i dezinfekční UV-C lampy, které dokáží dezinfikovat prostor až do 150 m2

Dezinfekční ozónová UV-C lampa 150 W s dálkovým ovládáním 

Neomezený čas užívání

Světelná trubice, která vysílá ultrafialové záření, má při správném používání a skladování lampy životnost v průměru až 10000 hodin. Po skončení životnosti jednoduše vyměníte trubici za novou, a lampu tak můžete využívat dále. Díky tomu získáte dlouhodobého pomocníka pro dezinfekci vašeho prostoru. Fyzické předměty, které chcete dezinfikovat, neozařujte přímo. Chcete-li například dezinfikovat postel, nepokládejte lampu na ni, ale umístěte ji na noční stolek. Doporučená četnost použití lampy je alespoň jednou nebo dvakrát týdně. Většina lamp je konstruována na stání, jsou přenosné a lze je umístit volně do prostoru. Některé typy mají současně možnost zavěšení na stěnu. 

Dezinfekční ozónová UV-C lampa 30 W s dálkovým ovládáním a možností zavěšení 

Dezinfekce menších předmětů

Na dezinfekci předmětů vám postačí ruční přenosná UV-C lampa. Během dezinfekce můžete být fyzicky přítomni, protože UV záření je nasměrováno pouze na konkrétní předmět. Můžete sterilizovat např. kliky od dveří, povrchy potravin, mobilních telefonů, notebooků, roušek, zubních kartáčků atd. Během 20 sekund se dezinfikuje nasvícený povrch. Jedním stisknutím spustíte. Dalším stisknutím po skončení sterilizace lampu vypnete. Součástí lampy je dobíjecí baterie přes USB port.  

Ruční dezinfekční UV-C lampa 5 W 

UV-C lampy jsou šetrné k přírodě  

UV-C germicidní lampy sterilizují až 3000-krát rychleji než dezinfekce chlorem a 25-krát efektivněji než kyselina chloritá. Jejich použití je ekologické. Bezpečně sterilizují vnitřní prostředí a nezatěžují životní prostředí chemickými přípravky a vznikem odpadních látek. 

Jak bezpečně používat UV-C lampy?

UV-C lampy jsou určeny pouze pro použití v interiéru. Dveře a okna musí být během sterilizace zavřené. Lidé, zvířata ani rostliny se během používání nesmí zdržovat v místnosti. Po dezinfekci je nutné místnost dobře vyvětrat. Před použitím si prosím pečlivě přečtěte návod k použití. 

Náš tip na dárek: Koupí dezinfekční UV-C lampy získáte univerzální praktický dárek, kterým můžete ochránit zdraví svých blízkých.

<<< předchozí článek      zpěť na všechny články     nasledující článek >>> 

  

 

Príjem objednávok a doručovanie medzi sviatkami

X
Platobne metody
Nastavení cookies