TOP-ka mezi svítidly - závěsné lustry

Závěsné lampy vždy patřily k nejoblíbenějším a nejběžnějším světelným dekoracím našich domácností. Využívají se primárně na centrální osvětlení místnosti. Na trhu existuje množství různých typů, stylů a barev, ze kterých si můžete vybrat a dodat tak vašemu interiéru šmrnc a osobitý styl.

 

Závěsný designový lustr Cascade

Závěsné lustry do každého pokoje

Závěsné lampy jsou ideální například do obýváku, kuchyně, nad jídelní stůl či bar, do dětského pokoje, ložnice nebo předsíně. Takže mají univerzální použití a dají se aplikovat všude, kde to prostor dovoluje. Připojením závěsné lampy ke stropu navíc ušetříte místo, které můžete využít jiným způsobem.

Světlo, které pokryje celou místnost

Upevněním svítidla uprostřed daného prostoru se světlo volně šíří do celé místnosti. Interiér je osvětlen, takže se můžete svobodně věnovat své práci či relaxu. Určité druhy závěsných svítidel efektně ukáží samotné, jiné zase spíše vyniknou ve větším množství. Klidně můžete zvolit kombinaci tvarově různých svítidel. Je však třeba dbát na to, aby byly z téhož materiálu a stylově stejné.

Série závěsných vintage lamp Perugia

Závěsné lustry jako doplňkové osvětlení

Závěsné lustry jsou vhodné i na osvětlení konkrétního prostoru v místnosti, například jídelního stolu. Dbejte však na to, aby neviselo příliš nízko nad stolem. Ideální výška mezi stolem a spodní částí lampy je okolo 80 centimetrů. Některé lampy mají nastavitelnou výšku, kterou si můžete libovolně regulovat podle potřeby. Závěsnou lampu samozřejmě využijete i na osvětlení baru, konferenčního stolku, či komody, jednoduše v jakémkoli prostoru, kudy nepřecházíte, resp. kde vám to výška stropu dovoluje.

Jaký styl závěsného lustru zvolit?

Závěsná svítidla nebo závěsné lustry jsou dnes na trhu dostupné v klasickém i moderním designu. Zvolit si můžete i oblíbený vintage styl, vitrážové provedení, či naopak lampy v oblíbeném minimalistickém skandinávském stylu. Kdo preferuje luxusnější kousky, na výběr má z nabídky křišťálových lustrů nebo stylových designových lamp.

Křišťálový závěsný lustr Xaver

Úsporné LED závěsné lustry

Mnozí z vás upřednostňují LED svítidla, které poskytují nejen plnohodnotné osvětlení, ale díky LED technologii i nízké náklady na spotřebu energie. Nabídka LED lustrů se oproti minulosti výrazně posunula dopředu a z nabídky na trhu se dají vybrat skutečně zajímavé kousky. Některé z nich jsou doplněny o speciální funkce, například funkci stmívání.

Série designových LED lamp Gentis s funkcí stmívání

Jak namontovat závěsný lustr?

Závěsná svítidla visí ze stropu do prostoru místnosti převážně na lanku, řetězu, či kovové tyčce a ke stropu jsou připevněny stropní konzolou. Umísťujeme a montujeme je v souvislosti s výškou stropu tak, aby se pod nimi dalo procházet, s výjimkou, pokud tyto závěsná svítidla montujeme nad jídelní stůl, konferenční stolek apod., Čili do prostoru, kudy neprocházíme. I když mnozí z vás jsou jistě šikovní mistři a umí si poradit i sami, s montáží svítidel doporučujeme svěřit se do rukou certifikovanému odborníkovi.

<<< předchozí článek      zpěť na všechny články     nasledující článek >>>

Príjem objednávok a doručovanie medzi sviatkami

X
Platobne metody
Nastavení cookies