Hledáte kvalitní stolní lampu?

S úbytkem denního světla je čas na výběr funkční a kvalitní stolní lampy, která vhodně osvětlí požadovaný prostor ve vašem interiéru. Při jejím výběru myslete na to, k jakému účelu lampu potřebujete. Stolní lampy rozdělujeme především na pracovní a dekorativní. Pracovní lampy jsou vhodné do pracoven a kanceláří, dekorativní mohou být umístěny kdekoliv v interiéru, nejčastěji na nočním stolku.

 

Stolní designová LED lampa Taper s USB portem

Stolní lampa na pracovní stůl

Při práci a studiu by na stole nemělo chybět kvalitní osvětlení, které příznivě ovlivňuje náš výkon a zdraví našich očí. Volte stolní pracovní lampu, která dodává bodové světlo, neboli neoslepuje. Světlo by mělo ozařovat plochu stolu z výšky 40 až 50 centimetrů a úhel dopadu má být 60 až 70 stupňů, resp. jak v dané chvíli potřebujete. Z tohoto důvodu jsou vhodné lampy, které jsou polohovatelné, tedy s ohebným ramenem či kloubem, abyste si mohli světlo nasměrovat, kam potřebujete. Některé lampy mají mechanické zapínání na šňůře, jiné jsou vybaveny dotykovým zapínáním se stmívačem pro nastavení intenzity světla. Pracovní lampa by měla být na stole umístěna na správném místě. Nejlepší je dát ji na opačnou stranu, než je ruka, kterou píšete.

 

Stolní pracovní LED lampa Mentor

Dekorativní stolní lampy, noční lampy

Dekorativní stolní lampy by měly vhodně ladit s interiérem a dotvářet tak celkovou atmosféru. V záplavě různých designů se snadno ztratíte. Abyste vybrali tu správnou lampu, podívejte se, jak máte zařízenou místnost. Je spíše v klasickém stylu nebo jste se nechali unést moderním minimalismem, zda preferujete luxusnější kousky? Skutečně stylově ukáží v moderním i klasickém interiéru například vitrážové lampy Tiffany. Dekorativní stolní lampy můžete využít v jakémkoli prostoru, ale převážně jsou umísťovány do obýváku na dotvoření atmosféry nebo do ložnice na noční stolek. Vhodnou alternativou k dekorativním stolním lampám jsou i stojanové lampy.

 

Stolní vitrážová lampa Tiffany

Nezapomínejte na vaše ratolesti

S příchodem školních povinností je důležitá kvalitní stolní pracovní lampa. Pokud dítě nebude mít dostatečné osvětlení, časem může dojít ke zhoršení zraku nebo koncentrace. Před spaním si děti rády čtou, proto je důležité mít v pokoji i vhodnou lampu na noční stolek, aby dítěti při čtení nesvítilo do očí a při zhasínání nemuselo vstávat z postele. Vhodné jsou také praktické klipové stolní lampy, které prostě připnete, kam potřebujete. Mají univerzální použití, ať už při učení, tvoření nebo relaxaci.

 

Stolní klipová lampa Metro

Pro práci studené, pro odpočinek teplé tóny

Pro práci a tvoření volte žárovky s chladnějšími tóny světla. Vaše oči nebudou tak unavené jako při teplejších tónech, které jsou vhodnější k odpočinku. Klasické žárovky více zvýrazní teplé odstíny. Zářivky dodají na intenzitě studeným tónem a halogenové žárovky zase minimálně zkreslují světlo. V současnosti jsou v kurzu LED žárovky, které nabízejí široké spektrum barev, a zároveň velmi úsporný provoz.

 <<< předchozí článek      zpěť na všechny články     nasledující článek >>>

 

Príjem objednávok a doručovanie medzi sviatkami

X
Platobne metody
Nastavení cookies