Jaká venkovní svítidla dokonale rozzáří vaši zahradu a ustojí i pěkný liják?

Co znamená zkratka IP? 

Už jste si někdy lámali hlavu s tím, co znamená u svítidel zkratka IP a ta čísla za ní? Je to informace pro vás. Tedy pro zákazníky. IP znamená Ingress Protection, což každý angličtinář hbitě přeloží jako krytí. A co nám vlastně IP říká? Číslo, které najdete v těsném závěsu za touto zkratkou, poskytuje informaci o tom, jak je dané svítidlo odolné. Dozvíte se tak, jestli se hodí do domu, pro venkovní osvětlení nebo třeba do bazénu. 

Jaké IP musí mít venkovní svítidla? 

U venkovních svítidel byste měli najít IP44 nebo vyšší. Právě takové je vhodné pro prostředí se zvýšenou vlhkostí. Co to v praxi znamená? V podstatě to, že vaše nové světlo ustojí i pěkný liják. Čím vyšší číslo u IP najdete, tím více prachu a vody venkovní svítidlo snese. IP54, IP55 a IP65 to už jsou pěkní “držáci”. Svítidla, které se honosí označením IP67, můžete bez problémů umístit do podlah. Tam je jejich místo. A pak tady máme ještě IP68 a s takovými světly teprve přichází ta správná zábava. Ta jsou totiž určena přímo pod vodu. 

Jaké druhy venkovního osvětlení existují? 

Technickou stránku věci už znáte, teď se zaměříme na samotný výběr. Existuje mnoho druhů venkovního osvětlení, zde je malý výčet: 
 
 
Záleží na tom, jakou část své zahrady potřebujete osvětlit. Třeba cestu do garáže vám hezky vyznačí nájezdová svítidla Eglo Lamedo. U vstupních dveří vám při hledání klíčů poslouží elegantní venkovní svítidlo na zeď Massive Lima. A v altánku oceníte, když se vám bude pohupovat stylový lustr Philips. 
 
Při výběru venkovního osvětlení zbytečně nešetřete a kvalitně si posviťte na nejdůležitější okamžiky v životě. Právě ty na vaší zahradě s rodinou jistě zažijete. 
 
 
Přečtěte si také:

Príjem objednávok a doručovanie medzi sviatkami

X
Platobne metody
Nastavení cookies