Jaký vliv má barevné světlo na lidské tělo?

Seznamte se s chromoterapiíZávěsné svítidlo

Chromoterapie v podstatě znamená terapie barev. Řadí se mezi obory alternativní medicíny a snaží se vyvažovat energii v lidském těle. Chromoterapie tedy zkoumá, jak barvy působí na naši psychiku i na fyzické tělo. Využívá k tomu tyto základní barvy:
 
Červená barva se pojí s ledvinami, páteří a čichem. Jste často unavení? Červená barva vám dodá energii. Samozřejmě nesmíme opomenout ani afrodiziakální účinky této barvy, červená jednoznačně zvyšuje sexuální touhu. Když si tedy do ložnice umístíte například závěsné svítidlo Lirio s červenou žárovkou, nic tím nezkazíte. Naopak.
 
 
Žlutá se se někdy označuje jako “zabiják depresí”. Tato barva symbolizuje vyrovnanost, propojuje mysl a tělo. Jestli vás trápí zažívací potíže, nechce se vám moc přemýšlet a máte málo energie, obklopte se žlutou barvou. Vše se zlepší. 
 
 
Víte, jakou barvu miluje kreativita? Oranžovou. Pokud vaše zaměstnání vyžaduje nové nápady a tvůrčí myšlení, vsaďte právě na tuto barvu. Na stolek si položte třeba jen malou lampičku Lirio Balanza s oranžovou žárovkou, umělecká část vaší osobnosti to ocení. 
 
 
Modrá barva se údajně dokáže popasovat s migrénou i s vysokým krevním tlakem. Přítomnost modrého světla vás uklidní a začnete se lépe koncentrovat, nemělo by chybět v žádné kanceláři. Modrá také chladí, uklidňuje a potlačuje chuť k jídlu.
 
 
Příroda, klid, pohoda - přesně tato slova vystihují zelenou barvu. Není náhoda, že zdi v nemocnicích najdete právě v této barvě. Neradi usínáte ve tmě? Dejte si do ložnice svítidlo Lirio Musio se zelenou žárovkou. S usínáním vám pomůže a navíc posílí imunitní systém, svaly, kosti a další tkáně. 
 
 
 Barvy mají ohromnou sílu, využijte toho. Vymalujte si zdi, pořiďte si bytové doplňky a samozřejmě kvalitní osvětlení, se kterým vám velmi rádi pomůžeme. 
 

 Přečtěte si také:

Príjem objednávok a doručovanie medzi sviatkami

X
Platobne metody
Nastavení cookies