Víte, na co si dát pozor při výběru pracovní lampy?

Pravák nebo levák?

To, jakou rukou píšete, zásadně ovlivní místo, kam postavíte pracovní lampu. Praváci mají lampičku postavenou vlevo a leváci zase vpravo. Jednoduché, ale důležité pravidlo. Až si budete novou lampu aranžovat na svůj stůl, myslete na to. Správné umístění šetří zrak, protože si nebudete zbytečně stínit. A jak si tu svou pracovní lampu vybrat? Čtěte dál.

Na velikosti záleží

Jaká je ideální velikost? To záleží na vás. Pracovní lampa by měla dosahovat do úrovně vašich očí. A co by se dělo v případě, že by byla hodně vysoká? Světlo by vás oslňovalo. V dnešní době se vám už většina lampiček dokáže přizpůsobit. Mohou za to ohebné krčky a ovládací klouby. Jednoduše si tak nastavíte osvětlení do úrovně, jaké potřebujete. Výhodou také je, že stejnou lampu může využívat celá rodina - váš předškolák, který měří sotva 120 centimetrů, i manžel s výškou profesionálního basketbalisty.

Sakra, kde se to rozsvěcí

Pokud jste chtěli v dobách minulých rozsvítit lampičku, museli jste chvíli pátrat. Vypínač se totiž nacházel na kabelu, a tak jste šátrali a šátrali... V dnešní době už se s tím příliš nesetkáte, protože většina pracovních lamp má tento knoflík umístěný na podstavci. Tento detail vám ušetří hodně nervů a spálených prstů od rozžhavené žárovky. Ale pozor. Tady vývoj ještě nekončí. Například lampičku Prezent Finn dokážete rozsvítit pouhým dotykem.

Wow, ta je krásná

Estetika hraje důležitou roli v každé oblasti. A váš pracovní koutek není žádnou výjimkou. Co vidíte, když zvednete oči od počítače nebo dokumentů? Líbí se vám vaše pracovní prostředí? Mělo by. Většina lidí ve své práci tráví přibližně 8 hodin denně a dívat se celou dobu na něco, co vašemu oku příliš nelahodí, je prostě smutné. Podobné to je také u dětí. Pořiďte jim lampičku, kterou budou mít rádi. Třeba u holčiček je velmi oblíbená lampa Prezent Peggy a u kluků zase Prezent Paddy.

Jaká kritéria byste tedy měli zvážit při výběru lampy na stůl? Výšku, umístění vypínače a design. Teď už víte všechno. Pusťte se do výběru pracovní lampy, která vám zpříjemní život.

Príjem objednávok a doručovanie medzi sviatkami

X
Platobne metody
Nastavení cookies