Jak vybrat správnou stolní lampu do kanceláře

A právě na výběr správné lampy se zaměřujeme v dnešním článku.

 

Podle čeho vybírat?

Abyste si vybrali to správné osvětlení, je důležité podívat se na svou kancelář jinak. Zhodnoťte vzdálenost okna a stolu s kancelářskou židlí a množství a intenzitu svítidel, které jsou v místnosti. Kde je největší šero a kde je naopak nejlépe vidět? To je důležitým parametrem výběru nové lampy.
Pokud máte ještě jiné zdroje světla, postačí lampa s menším dosahem a žárovka s menším výkonem, jestli má ale většinu práce zastat stolní lampa, musí být větší a svítit intenzivněji.
 

Statická vs. kloubová lampa

Stolní lampy mají nespočet tvarů a modifikací, takže si můžete vybrat přesně takovou, která vám zajistí dostatek světla, ať už děláte cokoli. S některými lampami nelze hýbat, některé lze otáčet, jiné mají flexibilní „krk“ i „hlavu“.  Zamyslete se nad tím, v jaké poloze a nad čím trávíte při práci nejvíce času a podle toho si vyberte lampu s adekvátní mírou přizpůsobitelnosti.
 
V tomto případě je dobré myslet i na budoucnost: I když zrovna nyní vám stačí klasická statická lampa, v budoucnu se vám může hodit lampa polohovatelná, která plní obě funkce.
 

Ozdoba kanceláře

A ačkoli je na prvním místě funkce lampy, neměli byste zanevřít ani na její vzhled. Ten můžete díky široké nabídce plně přizpůsobit stylu vaší kanceláře či pracovny. Líbí se vám retro? Vyberte si klasiku Ideal Lux Lawyer se zeleným nebo bílým stínítkem. Preferujete modernu? I když na to nevypadá, ultratenká lampa Orion Chrom Weiss vám důkladně posvítí na jakoukoli práci. 
 

Osvědčená pravidla umístění

Lampu jste si vybrali, kam nyní s ní? Řiďte se tím, co vám přijde přirozené. Pokud jste pravák, bude se vám lépe pracovat se zdrojem světla na druhé straně, pokud píšete levou rukou, tak naopak, abyste si nestínili. Lampa by svou velikostí neměla přesahovat výši vašich očí a dejte si také pozor, aby vás neoslňoval samotný zdroj světla, ale aby jej dostatečně zakrývalo stínítko.
 
Nezapomeňte, výběr lampy je stejně důležitý jako správný výběr kancelářské žídle nebo křesla, protože díky tomu v pracovně dokáže udělat divy. Potřebujete více inspirace? Projděte si kompletní nabídku kancelářských svítidel v našem katalogu.
 
 
Přečtěte si také:

Príjem objednávok a doručovanie medzi sviatkami

X
Platobne metody
Nastavení cookies